Senioren veilig op pad met nieuwe slimme heupairbag

Na vijf jaar ontwikkeling is Wolk, de heupairbag voor kwetsbare senioren, op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Met deze heupairbag beweegt men vrij en zeker. Wolk is een dunne, lichtgewicht band die onder de kleding op de heup wordt gedragen. Bij een val blaast de airbag zich razendsnel op en zijn de heupen echt beschermd. Dat betekent veilig erop uit. En niemand die iets ziet omdat Wolk onzichtbaar en comfortabel onder de kleding wordt gedragen.

Wolk, een Nederlandse vinding die in samenwerking met de Technische Universiteit Delft is ontwikkeld, is recent CE gecertificeerd als persoonlijk beschermingsmiddel en voldoet aan alle wettelijke Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Een onafhankelijk instituut heeft Wolk getest op valimpact-reductie, draagcomfort en betrouwbaarheid. De conclusie: ‘Wolk biedt uitmuntende bescherming’. De eerste heupen zijn inmiddels gered.

In Nederland lopen 200.000 senioren een groot risico op het breken van een heup. Jaarlijks breken 16.000 van deze senioren daadwerkelijk hun heup bij een val. Als gevolg hiervan overlijdt één op de vier binnen een jaar. De fysieke, emotionele én financiële schade is enorm.

Wolk biedt niet alleen bescherming, maar vermindert ook de angst om te vallen: “ik voel me gewoon zekerder” (Wolk-gebruiker). Daarnaast kan een val met een automatisch sms-berichtje worden gemeld aan een familielid of verzorger, zodat er direct hulp kan worden geboden.

Wolk wordt in diverse maten geleverd, is na een val herbruikbaar en kan worden gewassen in de wasmachine.

Zie http://www.wolkairbag.com voor meer informatie over de heupairbag.
Zie https://vimeo.com/302871775 voor een video over de werking van Wolk (rechtenvrij).