Red Tulip Systems

Red Tulip Systems ontvangt startkapitaal voor WorkFone

Den Haag, 1 februari – Technologie-startup Red Tulip Systems ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor productoptimalisatie van WorkFone – een nieuwe virtuele service voor mobiele telefonie voor onder meer overheid, handhavings- en opsporingsdiensten. De investering werd bekendgemaakt door Richard Franken, Algemeen Directeur The Hague Security Delta (HSD) waar Red Tulip Systems is gehuisvest.

Meerdere aparte telefoonnummers op één telefoon

Red Tulip Systems is een technologie-startup uit Den Haag, opgericht in 2015 door Rob Sutter (werkzaam geweest bij een Amerikaanse overheidsdienst) en Josh Petras (ervaren business director uit de private sector). Door zijn persoonlijke ervaringen zag Sutter een gat in de markt voor WorkFone. Het product maakt het voor overheid en handhavings- en opsporingsdiensten mogelijk om op één mobiele telefoon verschillende identiteiten met aparte telefoonnummers te gebruiken. Zo hoeven gebruikers niet meer meerdere telefoons op zak te hebben. Sinds augustus 2016 is Red Tulip Systems Premium Partner van The Hague Security Delta (HSD). Met hulp van InnovationQuarter heeft het bedrijf onlangs besloten het hoofdkantoor te verhuizen naar de HSD Campus.

Veilig en gemakkelijk communiceren met beschermde contacten

Veel professionals, onder andere binnen overheids- en veiligheidsdiensten, de financiële en juridische sector en de journalistiek, hebben een sterke noodzaak om geheel veilig te kunnen communiceren met hun contacten. WorkFone maakt dit mogelijk met een virtuele service voor mobiele telefonie die het gebruik van meerdere telefoons overbodig maakt.

Virtuele identiteiten

Met WorkFone kan in de cloud een groot aantal virtuele identiteiten verbonden worden aan één telefoon. Door een beveiligde verbinding tussen de cloud en de telefoon van de gebruiker zijn al deze identiteiten verbonden met één toestel. Op deze manier kan de gebruiker met zijn eigen smartphone contact houden met al zijn contacten.

In de periode juni-september 2015 namen Sutter en Petras deel aan het Startupbootcamp Mobile programma in Kopenhagen. Tijdens het evenement hebben de twee partners contact gelegd met een groot politiekorps, dat sindsdien een belangrijke adviserende rol vervuld bij het ontwerpen van WorkFone. Op dit moment lopen er meerdere pilots met WorkFone op drie verschillende continenten.

Uitreiking UNIIQ brick aan Red Tulip Systems 001-760x380

Red Tulip Systems zet de investering van UNIIQ in om de productie van WorkFone naar een stabiel niveau te brengen. “Onze klanten gebruiken WorkFone voor missiekritieke communicatie”, zegt CEO Rob Sutter. “Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat elke communicatieboodschap tijdig wordt afgeleverd, zodat zij criminele activiteiten kunnen voorkomen of ontmantelen.”

Richard Franken, Algemeen Directeur HSD “Wij zijn verheugd dat onze HSD partner Red Tulip Systems via UNIQ startkapitaal heeft ontvangen voor de doorontwikkeling van WorkFone, een innovatieve oplossing voor de veiligheid rond data in een ‘mobile device’. “Het is goed om te zien dat hierbij samenwerking wordt gezocht met diverse partijen waaronder internationale overheidsdiensten, niet alleen als eindgebruiker maar ook als behoefte bepaler. Samenwerking  tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen komt de innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid ten goede”, vervolgt Franken.

“Met de investering in WorkFone kunnen we onze tweede investering in de Safety & Security-sector toevoegen aan de portefeuille”, aldus Liduina Hammer, Fondsmanager van UNIIQ. “WorkFone stelt veiligheidsinstanties, en alle andere sectoren waar veiligheid van cruciaal belang is, in staat om op een veilige manier te communiceren via meerdere identiteiten door middel van het gebruik van een enkele telefoon. Binnen deze sector speelt WorkFone in op een belangrijke ‘unmet need’”, vervolgt Hammer.