Prominente ondernemers boosten nieuwe generatie ondernemers bij Erasmus Enterprise

Op 2 september is Erasmus Enterprise officieel geopend. Bij Erasmus Enterprise komen top incubatie experts uit Zuid-Holland en twee investeringsfondsen samen om innovatie en ondernemerschap in de regio te accelereren. Jonge student ondernemers kunnen nu maximaal profiteren van alle expertise op 1 locatie. Wethouder Vincent Karremans (alumnus van de EUR, oud-ondernemer Magnet.me) verzorgde de officiële opening. “Ik had gewild dat dit initiatief er was toen ik begon als ondernemer”, aldus Karremans.

Regionale samenwerking voor maatschappelijke impact

Erasmus Enterprise draagt bij aan de convergentie tussen TU Delft, Erasmus Universiteit en Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Door tech, business en social expertise samen te brengen wil de EUR bijdragen aan regionale innovaties die huidige en toekomstige maatschappelijke problemen echt aanpakken; societal impact ventures. “Erasmus Enterprise is het vliegwiel om de ondernemendheid met de geweldige energie en inhoudelijke sterktes van de EUR en haar studenten, medewerkers en alumni nog veel sterker te maken. Samen met onze partners in de convergentie, en in de stad en regio hebben we in zeer korte tijd al veel in beweging gebracht”, aldus prof. dr. Ed Brinksma, voorzitter van het College van Bestuur van de EUR.

Next Frontier Award en Societal Impact Award

Tijdens de opening werden awards uitgereikt aan veelbelovende ondernemers. Paul Sisnett en Xenia Lichakhina van Paywith.glass, waren de winnaars van de Next Frontier Award. Zij maken met distruptieve technologie globale betalingen mogelijk. Prof. dr. Jan Peter Balkenende: “Het was een eer om de Next Frontier Award 2021 uit te reiken aan het Paywith.glass team, een zeer innovatief nieuw bedrijf met de focus op internationale betalingen”.

Elissa Glorie en Thom Uildriks van Moja Wear ontvingen uit de handen van dr. Ellen van Schoten de Societal Impact Award. Moja Wear is een interessante startup waar in de hele waardeketen maatschappelijke impact gemaakt wordt. Ellen van Schoten: “Moja Wear laat zien hoe door intensieve en interdisciplinaire samenwerking binnen Erasmus Enterprise een succesvolle startup kan ontstaan die ook daadwerkelijk een antwoord kan geven op maatschappelijke uitdagingen. We hopen dat de Erasmus Enterprise community ook in de toekomst deel mag blijven uitmaken van het verhaal van dit bedrijf.”

6 experts 1 community

Binnen Erasmus Enterprise komen dochter Erasmus Centre for Enterpreneurship, affiliate YES!Delft, , dochter Erasmus Research and Business Support, PortXL samen met investeringsfondsen UNIIQ en het nieuwe Graduate Entrepreneur Fund. Later dit jaar volgt ook UP!Rotterdam, DIT en zullen er samenwerkingen zijn met Venture Café. Naast alle experts hebben zich al meerdere startups bij de Erasmus Enterprise community gevoegd. Ernst Hoestra, CEO Erasmus Enterprise: “Ik ben verheugd, maar niet geheel verrast door de energie die loskomt in deze community. Door een mix van experts met diverse en gedreven ondernemers komen nieuwe initiatieven tot stand. Het is duidelijk dat we in een behoefte voorzien”.

Gevestigde succesvolle ondernemers en frisse, nieuwe generatie

Tijdens de bijeenkomst kwamen succesvolle gevestigde alumni ondernemers zoals Derckjan Kruit (Mendix), investeerders zoals Hans van Ierland (HPE Growth) en Machtelt Groothuis (Rubio Impact Ventures), en societal impact ondernemers zoals Hester Le Riche (Active Cues, de tovertafel) samen met nieuwe ondernemers zoals ondernemende zussen Micky en Linky Chen (Minite) en Bart Schrijnen (StarTXT.ai). Nieuwe ondernemers zoals Tijmen en Jelmer van Savvy, konden bijvoorbeeld tijdens de bijeenkomst een gesprek voeren met CEO Michiel Muller (Picnic) over hun plannen en ideeën.

 

Voor meer informatie:

Marta Stachowiak-de Wit, MarCom & Operations Manager Erasmus Enterprise 0647761195

Funding Consultation Hours

Naast onze reguliere spreekuren organiseert investeringsfonds UNIIQ, in samenwerking met Erasmus Enterprise, sinds maandag 12 juli de Funding Consultation Hours.

Twee keer per maand kunnen start-ups en scale-ups bij investment manager Bas van der Noll terecht met vragen en advies over funding door UNIIQ en Graduate Entrepreneur. De Funding Consultation Hours vinden plaats op de campus van Erasmus Enterprise, het hart van de ondernemingsgemeenschap.

Kijk voor meer informatie over UNIIQ, alle beschikbare data en aanmeldingen op de UNIIQ website: www.uniiq.nl of neem contact op met Jennifer Wassenaar (jennifer.wassenaar@uniiq.nl).