Mayht

MAYHT ontvangt startkapitaal voor nieuwe luidspreker technologie

De Delftse spin-off MAYHT ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ . De investering werd bekendgemaakt door Prof. Ir. E. Voûte, decaan faculteit Industrieel Ontwerp faculteit TU Delft. Met deze kapitaalinjectie zet MAYHT de laatste stap in de ontwikkeling van de technologie, waarmee het eind van dit jaar de markt op gaat.

MAYHT ontvangt startkapitaal voor nieuwe luidspreker technologie

Startkapitaal voor MAYHT

MAYHT BV is een spin-off van de TU Delft opgezet door de broers Timothy en Mattias Scheek. De interesse in de ontwikkeling van luidsprekers ontstond toen ze 7 jaar oud waren. Tijdens hun studietijd startten zij in 2013 het bedrijf Scheek-loudspeakers waarmee zij zich richtten op de high-end audiomarkt met design luidsprekers. Sinds 2016 werken zij onder de naam MAYHT aan de ontwikkeling van een technologie voor verbeterde geluidskwaliteit.

Revolutionaire luidsprekertechnologie

Audio apparaten zijn in de loop der jaren steeds kleiner en compacter geworden, terwijl de motor van de luidspreker in die periode nauwelijks veranderd is. MAYHT ontwikkelt revolutionaire luidsprekertechnologie waarmee luidsprekers velen malen compacter, krachtiger en goedkoper geproduceerd kunnen worden dan de conventionele speakers. Dankzij de nieuwe technologie kan MAYHT krachtige drivers in een kleinere behuizing plaatsen met behoud van geluidskwaliteit.

Mattias Scheek, CEO bij MAYHT, “Het krachtige geluid van grote vloerstaanden speakers uit het formaat van een broodtrommel is over een jaar of twee dankzij onze technologie de dagelijkse realiteit”. Scheek vervolgt “Met UNIIQ hebben we een partner gevonden die ons de kans biedt de laatste hand aan deze technologie te leggen en hiermee de markt te betreden.”

UNIIQ investeert in de proof-of-concept fase van jonge veelbelovende technologie bedrijven”, zegt Liduina Hammer, Fondsmanager bij UNIIQ. “Met de unieke luidsprekertechnologie afkomstig van de TU Delft hebben we met MAYHT weer een mooie toevoeging aan onze diverse investeringsportfolio”, aldus Hammer.