Investering van 1,25m voor startup Hardt Hyperloop

Hardt, de Nederlandse startup die de hyperloop ontwikkelt, heeft in een nieuwe financieringsronde een bedrag van €1,25M opgehaald. Dankzij deze investering is de startup weer een stap verder in de realisatie van de hyperloop. De hyperloop is een technologie die het mogelijk moet maken om met ruim 1.000 kilometer per uur door een hightech buis te reizen. Op dit moment werkt het bedrijf samen met de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven aan de plannen voor de realisatie van een testfaciliteit in Flevoland. Bij deze investeringsronde zijn meerdere investeerders betrokken.

 

De startup Hardt is in het eerste jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot de toonaangevende speler van de hyperloop-techniek in Europa. Bouwbedrijf BAM, de Nederlandse Spoorwegen en regionaal investeringsfonds UNIIQ zijn investeerders van het eerste uur. Ook heeft het bedrijf al steun van de Tweede Kamer voor de realisatie van de testfaciliteit. Tim Houter, co-founder en CEO is blij met deze nieuwe investeringsronde, maar weet ook dat er nog de nodige stappen gezet moeten worden: “Ons doel is om in Nederland de eerste high-speed hyperloop testfaciliteit van de wereld te realiseren. Dat kunnen we niet alleen. Daarom roepen we toptalent, potentiele investeerders en het bedrijfsleven op zich bij ons aan te sluiten.”

Eerste hyperloop testfaciliteit ter wereld

Hardt werkt samen met haar partners en de overheid naar een testfaciliteit in Flevoland toe.

Als dat lukt dan beschikt Nederland over de eerste hyperloop testfaciliteit ter wereld waar het complete systeem kan worden getest. Volgens onderzoek van TNO levert de bouw van de faciliteit naar schatting zo’n 400 banen op. Deze testfaciliteit is een belangrijke eerste stap in het mogelijk maken van de hyperloop en Hardt’s missie om fysieke barrières tussen mensen weg te nemen: “De digitale afstand tussen mensen wordt steeds kleiner, terwijl de fysieke afstand steeds verder toeneemt. Maar wat als afstand en tijd er niet meer toe doen? Wat als je kan leven, wonen en werken waar, wanneer en met wie je maar wilt? Deze vragen inspireren ons bij Hardt”, vertelt Tim Houter.

Diverse groep investeerders

De interesse in Hardt is groot en zeer divers. Dat blijkt ook uit deze groep nieuwe investeerders die in hyperloop stappen. Zo prijken onder andere de namen van Paul van Keep, medeoprichter van Exact, Gregory van der Wiel, profvoetballer en medeoprichter van Block Party en het duurzaam energiefonds Enfuro Ventures op de lijst van investeerders. Tim Houter: “We vinden het mooi om te zien dat we het vertrouwen krijgen van een diverse groep van investeerders. Mede door hun investering kunnen wij straks personen en goederen met een snelheid van meer dan 1.000 kilometer per uur door buizen met zeer weinig luchtweerstand laten reizen. Dat maakt het vervoer energiezuiniger dan vervoer met bijvoorbeeld het vliegtuig of de trein. Met een hyperloop-netwerk is Parijs vanuit Amsterdam in slechts 38 minuten te bereiken.”