Sense Glove

Startkapitaal voor Adjuvo Motion

Gijs den Butter en Johannes Luijten, twee voormalig TU Delft studenten, zijn de oprichters van de in YES!Delft gevestigde startup Adjuvo Motion. Het eerste product van Adjuvo Motion is de ‘S-sense’, een slimme sensorhandschoen voor de hand-polsrevalidatie. De handschoen stimuleert patiënten de geblesseerde hand te gebruiken bij de dagelijkse activiteiten. De S-sense zorgt ervoor dat de patiënt thuis dezelfde kwaliteit therapie kan volgen als bij klinische behandelingen. Met behulp van een digitaal platform is het mogelijk om de voortgang van de patiënt online te monitoren. Hierdoor kan de therapeut, op afstand, het behandelprogramma optimaliseren. Deze kostenefficiënte revalidatie biedt aan zowel de patiënt als de zorgprofessional veel voordelen.

“De financiering van UNIIQ maakt het mogelijk dat we verder kunnen met de ontwikkeling van het online portaal en de S-sense handschoen. Dit zal voornamelijk worden gedaan door pilottesten”, aldus Den Butter.

Hammer: “UNIIQ investeert in de vroege fase in bedrijven met een unieke innovatie. Binnen de revalidatiezorg worden robotica, domotica en health apps steeds meer geïntegreerd. Met dit innovatieve zorgconcept van Adjuvo Motion, ontwikkelt vanuit de TU Delft, worden de factoren die klinische behandeling effectief maken naar de thuisomgeving gebracht.”