€ 350.000,- voor Haagse cybersecurity startup Infix Technologies vanuit UNIIQ

Ondernemers Jeroen van den Bos en Marja van Aken, twee voormalig NFI medewerkers, ontwikkelen met hun Cybersecurity startup Infix Technologies een softwaredienst om software ontwikkelaars beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Infix Technologies focust zich met name op cyberaanvallen die uitgevoerd worden door het infiltreren en besmetten via binaire data zoals documenten en plaatjes.

Infix Technologies ontwikkelt hiervoor innovatieve CDR-technologie (Content Disarm and Reconstruction) om bestanden te analyseren, schoon te maken en weer op te bouwen zodat ze weer veilig gebruikt kunnen worden. Infix Technologies ontvangt vanuit Vroegefasefinanciering een investering van € 350.000. Met deze investering van UNIIQ kan Infix Technologies hun softwaredienst verder ontwikkelen, zodat meerdere bestandstypen ondersteund en beveiligd kunnen worden. De investering werd op de nieuwjaarsreceptie van de Security Delta (HSD) bekend gemaakt door de Haagse wethouder Saskia Bruines.

Bescherming tegen software supply chain cyberaanvallen

Infix Technologies ontwikkelt een softwaredienst om software ontwikkelaars beter te beschermen tegen zogenaamde software supply chain attacks. Dit zijn cyberaanvallen die plaatsvinden tijdens het software ontwikkelproces. De afgelopen jaren is dit type cyberaanvallen enorm gegroeid en het Europese Cybersecurity Agency verwacht dat deze groei de komende jaren flink doorzet. De voornaamste redenen hiervoor zijn het groeiende gebruik van open source componenten in de softwareontwikkeling en het feit dat steeds meer mensen thuis via de cloud werken.

Unieke benadering van bestandbeveiliging met CDR Technologie

De softwaredienst wordt gebouwd op basis van een volledig door Infix Technologies zelf ontwikkelde implementatie van zogenaamde CDR-technologie (Content Disarm and Reconstruction). Deze relatief nieuwe technologie is in staat om, in tegenstelling tot bestaande virusscanners, zelfs compleet nieuwe dreigingen te identificeren en vervolgens te neutraliseren. Via CDR worden bestanden schoon en veilig opgebouwd zodat ze gebruikt kunnen worden. Met deze technologie focust Infix Technologies zich op het beveiligen van binaire data in bestanden zoals JPEG, PDF, DOCX etc.

De twee founders, Jeroen van den Bos en Marja van Aken, hebben jarenlang ervaring opgedaan met het tot in detail analyseren van bestanden bij het NFI. Zij verwachten in de loop van 2023 de eerste commerciële versie van hun tool op GitHub te lanceren. De tool zal uit een gratis versie bestaan die te gebruiken is in open-source software ontwikkeltrajecten, en uit een betaalde versie die ook binnen bedrijven gebruikt kan worden.

“Wij zijn enorm blij met de Vroegefasefinanciering investering van UNIIQ, die het mogelijk maakt om onze technologie en softwaredienst in hoog tempo door te ontwikkelen. Daardoor zullen we in staat zijn de dienst in de loop van dit jaar commercieel te lanceren. We kijken er zeer naar uit om dit avontuur samen met UNIIQ aan te gaan!”

– Jeroen van de Bos, CEO Infix Technologies

“We zijn verheugd dat we Infix Technologies met een VFF-investering gaan ondersteunen. Ondernemers Jeroen van den Bos en Marja van Aken ontwikkelen vooruitstrevende technologie, gebaseerd op hun jarenlange werkervaring bij het vooraanstaande NFI. Met deze technologie is softwareontwikkeling beter beschermd tegen cyberaanvallen. Het bedrijf past perfect in het Haagse ecosysteem en heeft zich dan ook direct op de campus van de Security Delta gevestigd”.

– Hans Dreijklufft, Fondsmanager UNIIQ