Delta Diagnostics ontvangt UNIIQ-investering voor de ontwikkeling van snelle en goedkope diagnostiek

Delta Diagnostics, ontwikkelaar van technologie voor detectie en diagnose van verschillende ziektebeelden, ontvangt een investering van € 200.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe methode van diagnostische metingen.

Snel en efficiënt meten

Voor het meten van veel biomarkers, bijvoorbeeld voor het diagnosticeren van verschillende ziektebeelden, is momenteel een langdurige en kostbare labtest nodig. Door gebruik te maken van optische chips en zogenoemde “ring resonators”, kan Delta Diagnostics deze biomarkers in enkele minuten meten in plaats van enkele dagen en kan dit tegen aanzienlijk lagere kosten dan momenteel het geval is. Bij het vaststellen van een groot aantal ziektebeelden is deze snelheid essentieel om een patiënt optimaal te kunnen behandelen. Daarnaast behoeft het systeem van Delta Diagnostics een aanzienlijk kleinere hoeveelheid patiëntmateriaal, waardoor er minder bloed afgenomen hoeft te worden.

Unieke mogelijkheden

Delta Diagnostics is opgericht in 2018 als spin-off van TNO. Het bedrijf is gehuisvest in de Rotterdam Science Tower en is momenteel bezig met de eerste testen van hun apparatuur in samenwerking met R&D partners. Bart de Boer, founder Delta Diagnostics:

“In de komende periode willen we significante doorontwikkelingen van onze technologie realiseren. Hierdoor kunnen wij laten zien dat metingen van specifieke biomarkers mogelijk zijn in een fractie van de tijd en tegen aanzienlijk lagere kosten dan momenteel het geval is. De investering van UNIIQ maakt het voor ons mogelijk om significante stappen te zetten in het verkrijgen van proof-of-concept van onze technologie. Dit is essentieel voor de verdere commercialisering van de technologie”,

Investeren in regionale innovatie

TNO is mede aandeelhouder in Delta Diagnostics en heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de technologie. “Ik ben erg verheugd met de investering van UNIIQ in Delta Diagnostics. Daarmee kan deze TNO spin-off de volgende stap in haar ontwikkeling maken, als opstap naar een omvangrijkere investeringsronde tegen het eind van dit jaar”, aldus Hans Boumans, directeur TNO Technology Transfer.

Voor UNIIQ betekent de investering in Delta Diagnostics haar eerste investering in een TNO spin-off. Fondsmanager Hans Dreijklufft:

“De investering in Delta Diagnostics past uitstekend bij UNIIQ als financier van veelbelovende, hoog technologische bedrijven in de vroege fase. Wij zijn er ook trots op om voor het eerst een spin-off van één van de grootste onafhankelijke kennisinstellingen van Nederland, TNO te ondersteunen. Dat het bedrijf in de Erasmus MC Incubator is gehuisvest, laat tenslotte perfect zien dat samenwerking binnen de regio grote kansen biedt”.